preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba

Login
Tražilica
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Wikipedija

Izvor: http://hr.wikipedia.org

 

ALAT ZA PROVJERU PRAVOPISA

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 3. 2013.

Ukupno: 50642
Ovaj mjesec: 630
Ovaj tjedan: 17
Vijesti
OBAVIJEST ZA RODITELJE
Snježana Matoš / datum: 4. 7. 2017. 11:50

Radne bilježnice i radni udžbenici koje je potrebno nabaviti za 2017./2018. školsku godinu nalaze se u rubrici UDŽBENICI za 2017./2018.


[OPŠIRNIJE]Ispratili smo nezaboravnu generaciju osmaša
Snježana Matoš / datum: 23. 6. 2017. 20:45

Po završetku još jedne školske godine oprostili smo se od generacije divnih mladih ljudi. Ponosni na njih sretni smo i zahvalni što smo ih imali prilike podučavati.

Ova generacija bila je iznimno uspješna u odnosu na broj odlikaša, među njima bilo je i onih koji su posebno nagrađeni. Nagrade iz zaklade Fundak ove godine su primili Anabela Sabol (1. nagrada), Ivan Fuš i Andrija Hodak (podijelili su drugu i treću nagradu).

Hvala osmim razredima na prelijepoj završnoj svečanosti. Svima želimo puno uspjeha i osobnog zadovoljstva u nastavku školovanja. 

Petra Rob

Fotografiju nagrađenih možete pogledati u opširnije.


[OPŠIRNIJE]Škola u prirodi
Snježana Matoš / datum: 14. 6. 2017. 11:58

Učenici četvrtih razreda naše škole i njihove razrednice ,  putovali su u Biograd na Moru  u Školu u prirodi.  Škola je trajala pet dana i svaki dan bio je  ispunjen zanimljivim izletima i odličnim aktivnostima. Na početku putovanja  posjetili  smo   Aquaticu u Karlovcu i Cerovačke špilje. Bili smo u Zadru i razgledali njegove kulturno povijesne znamenitosti , Posjetili smo grad Šibenik i Sokolarski centar . Jedan dan  bio je rezerviran za putovanje brodom i kupanje na otočiću Vrgadi. Posljednji  dan prije povratka , dan je bio ispunjen razgledom Nacionalnog parka Krka i posjetom Etnolandu Dalmati u Pakovom selu . Mnogo smo toga naučili, doživjeli predivne trenutke i sretno se vratili kući  puni dojmova . Bilo je  lijepo i nezaboravno.


[OPŠIRNIJE]Državno natjecanje iz tehničke kulture
Snježana Matoš / datum: 14. 6. 2017. 12:00

Nakon odličnih rezultata na školskom i županijskom natjecanju „Mladih tehničara“, učenici Vinko Fundak i Mihael Pongrac iz naše škole pozvani su na državno natjecanje mladih tehničara.

59. Državno natjecanje mladih tehničara održano je u Primoštenu od 29.- 31. ožujka 2017. godine. OŠ Jože Horvata Kotoriba predstavljali su učenici Vinko Fundak ( 6. ) i Mihael Pongrac ( 8. ) koji su se natjecali u području orijentacija i komunikacija. Vinko Fundak osvojio je 10 mjesto, a Mihael Pongrac 15 mjesto. Mentorica učenika je nastavnica tehničke kulture Jelena Tuksar, u suradnji s Radioklubom Međimurje i vanjskim mentorom Vladimirom Vinkom. 


[OPŠIRNIJE]Liga Tom i Jerry
Snježana Matoš / datum: 31. 5. 2017. 20:38
U utorak, 30.05.2017. u OŠ Jože Horvata Kotoriba održana je mala svečanost dodjele medalja, diploma i majica najupornijim školarcima.
Oni su ova odličja i nagrade zaslužili redovitim trčanjem na školskoj trkačkoj ligi “Tom i Jerry” koja je bila rastegnuta kroz veći dio školske  godine. Sastojala se od dva dijela – jesenskog i proljetnog.
Ukupno je bilo 10 kola koja su se održavala petkom poslije nastave. Na ligi je ukupno trčalo šezdesetak školaraca, uglavnom od 1. do 4. razreda uz nekolicinu starijih učenika. Ligu zajedno provode škola i trkački klub “Kotoripski begači”.
Ne smijemo zaboraviti da su uz učiteljicu TZK Danijelu Krobot i male trkače podrška  petkom bili i  roditelji, bake, djedovi...
Na samoj svečanosti dodjele uz uvodnu riječ voditeljice riječ je preuzeo predsjednik TK Kotoripski begači Damir Matotek. Klub se pobrinuo i za malo druženje nakon dodjele tako da smo se u ugodnom razgovoru i šali zadržali još neko vrijeme u školi.

[OPŠIRNIJE]Trening životnih vještina i Svjetski dan nepušenja
Snježana Matoš / datum: 31. 5. 2017. 14:20

Jučer (30.05.2017.) sudjelovali smo na završnici projekta „Trening životnih vještina“, koji se provodio ove školske godine u četvrtim razredima. Naglasiti ćemo kako je ovaj preventivni projekt od velike koristi za učenike koji su sudjelovali te se nadamo da će se i dogodine provoditi u našoj školi.

Svjetski dan nepušenja obilježili smo edukativnim panoom i majicama pa ćemo natpis s majica podijeliti s vama: IGRAJ SE I UČI SVAKOGA DANA, ŽIVI ŽIVOT BEZ DUHANA. 

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]NAGRAĐENI NAJBRŽI UČENICI
Snježana Matoš / datum: 26. 5. 2017. 14:41

Učitelji i učiteljice razredne nastave znaju da je svaki uspjeh bitan i svaka vještina važna pa su danas diplomom i slatkim darovima nagradile najbrže učenike i učenice u krosu. Bravo malci!

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]RUŽA MEĐIMURSKA
Snježana Matoš / datum: 22. 5. 2017. 13:19

Učenici naše škole su i ove školske godine sudjelovali po četvrti put na likovno - literarnom natječaju  Ruža međimurska. Idejni začetnik  ovog projekta je III. OŠ Čakovec, a njihovi suorganizatori su Općina Donji Vidovec, Međimurska županija i Grad Čakovec. Cilj ovog projekta je oživiti zaboravljene pojedince, pjesnike i pisce te stare zanate iz našeg kraja te svakako očuvanje našeg kajkavskog narječja. Ove godine projekt  je bio posvećen Vatroslavu Štolceru Slavenskome, igrama naših starih i lijepom međimurskom krajoliku.

Završni susret se održao 19. svibnja 2017. godine u Domu kulture u Donjem Vidovcu gdje su, uz prigodan umjetnički program, proglašeni i oni najbolji te su podijeljene zahvalnice i prigodni pokloni svim sudionicima i njihovim mentorima.

Svojim likovnim radom ove školske godine sudjelovali su učenici nižih razreda: Lovro Erdelji (1.b, mentor: Nenad Podgorelec) i Ema Nestić (3.b, mentorica: Draženka Golub). U literarnom natječaju sudjelovale su : Arijana Fuš s radom  Prozna vuljica (8.a, mentorica: Tihana Rajher) i Dora Siladi s radom  Školjica  (7.b, mentorica: Nikolina Fuš Zvošec). Najboljim literarnim radom proglašen je upravo rad Dore Siladi  Školjica. Čestitamo Dori na osvojenom prvom mjestu!

Nikolina Fuš Zvošec


[OPŠIRNIJE]Državno prvenstvo u krosu
Snježana Matoš / datum: 15. 5. 2017. 09:15

U Poreču se 8. i 9. svibnja 2017. godine održalo Državno prvenstvo osnovnih i srednjih škola u krosu na kojem su sudjelovali i naši učenici Leo Tilošanec, Pavlo Dornik, Marko Fundak i Dean Volar. U izrazito jakoj konkurenciji 7. i 8. razreda te pravoj brdskoj utrci zauzeli su 21. mjesto. Svojim uzornim ponašanjem i srčanom nadmetanju bili su ponos ne samo učiteljici Danijeli Krobot nego i cijeloj školi.


[OPŠIRNIJE]Majčin dan uz Dan škole
Snježana Matoš / datum: 15. 5. 2017. 08:58

Danas 12. svibnja u našoj školi imali smo svečano ozračje. Zašto? Zato jer smo našim dragim mamama, bakama i svima onima koji nas ohrabruju u našem odrastanju, poklonili svoje vrijeme i trud. Zabavnom i raskošnom priredbom obilježili smo Majčin dan i dan naše škole.

Da sve bude još veselije i šarenije pomogli su nam klinci i mame iz Društva „Naša djeca“. Oni su na svoju inicijativu izradili poklone za drage nam mame i bake.

Naša učenička zadruga „Mura“ također je iz svoje maštovite radionice izložila kreativne rukotvorine, a naši učenici su briljirali u plesu, recitacijama, pjesmi i glumi. Bravo za učenike i njihove učitelje.

Zahvaljujemo se svim posjetiocima, a mamama želimo puno sretnih trenutaka, osmijeha i srca puna radosti da uvijek budu sretne i ponosne na svoja mala sunašca.

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN ROMA
Snježana Matoš / datum: 7. 4. 2017. 12:57

Danas smo obilježili sutrašnji 8. travnja kratkom i slatkom priredbom. Ravnateljica nas je pozdravnom riječju podsjetila na to koliko smo jedni drugima važni i koliko je naša suradnja važna za boljitak zajednice u kojoj živimo.

Naši učenici odrecitirali su krasne pjesme, a zboraši  doprinijeli svojim pjevanjem koje se može usporediti s proljetnim cvrkutom ptičica.

Završna pjesma „Nek svud ljubav sja“ neka bude poruka koju ćemo prenositi jedni drugima svaki dan.

Petra Supina


[OPŠIRNIJE]POSJET OSMIH RAZREDA VUKOVARU
Snježana Matoš / datum: 4. 4. 2017. 12:56

Učenici naše škole proveli su dva dana u  Vukovaru u sklopu projekta Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Nakon teorijskog dijela učenici su posjetili memorijalna mjesta na širem području Vukovara: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Vukovarsku bolnicu, Spomen dom Ovčara, Memorijalno groblje, Središnji križ na ušću Vuke u Dunav. Posjetili su i Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Proveli su dva poučna dana u razgledu memorijalnih mjesta te su na taj način naučili više nego bi naučili iz udžbenika. Bilo im je poučno, potresno, zanimljivo, tužno, … Na kraju su zaključili, ne daj Bože da se ikad više ponovi tako nešto!

Romina Volar, učiteljica povijesti


[OPŠIRNIJE]3. Županijska smotra pjevačkih zborova
Snježana Matoš / datum: 31. 3. 2017. 14:35

29. ožujka 2017. u 11 sati u Centru za kulturu u Čakovcu održana je 3. Županijska smotra pjevačkih zborova osnovnih i srednjih škola. Na pozornici međimurskog "hrama kulture" nastupilo je 18 zborova koji su svoje pjevačko umijeće pokazali u  natjecateljskom i revijalnom dijelu smotre.  Pjevački zbor višeg uzrasta naše škole predstavio se sa dvije skladbe u revijalnom dijelu smotre. Radost, pjesma, veselje, druženje, razdragana lica i široki osmijesi vladali su ove srijede Centrom za kulturu u Čakovcu i bio je pravi užitak gledati i slušati  šestotinjak  djece na istom mjestu združene u glazbi.  Puno smo vježbali, bili smo redoviti na probama, brusili naše glasove jer smo na smotri  željeli što bolje predstaviti našu školu  i  sada,  kada su svijetla pozornice ugašena, možemo reći da smo sretni i ispunjeni jer smo i ove godine u tome uspjeli.

Željno iščekujemo sljedeću probu zbora i analizu našeg nastupa.

Veliki pjevački zbor OŠ Jože Horvata Kotoriba


[OPŠIRNIJE]Radionice
Martina Katar / datum: 27. 3. 2017. 09:02

   Za učenike trećih i četvrtih razreda koji su se pokazali najboljima u identifikaciji darovitih učenika, prošli smo tjedan pripremili radionice koje su za njih vodili učitelji predmetne nastave.  Lana, Jan, Emili, Dorotea, Marsel i Nina u utorak su o pružanju prve pomoći učili od učiteljice prirode, Lidije Ribić Gašparić. Pritom su im pomogli i učenici šestih razreda koji su u tome već vrlo vješti. U petak je učitelj fizike, Dado Gres za njih pripremio niz zanimljivih  i atraktivnih pokusa. Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Proljetni kros učenika razredne nastave
Snježana Matoš / datum: 24. 3. 2017. 10:43

 

U Osnovnoj školi Jože Horvata je u petak, 24.3.2017., održan proljetni kros učenika nižih razreda. U kros utrci sudjelovalo je stotinjak učenika, koji su se natjecali unutar svojeg uzrasta u kategoriji djevojčica i dječaka. Nakon uvodnog zagrijavanja, mali trkači krenuli su na start. Djevojčice prvih razreda trčale su 250 metara i najbolje rezultate postigle su Sara Matulin (1.a), Ena Čižmešija (1.a) i Hana Sović (1.a). Dječaci prvih razreda trčali su 300 metara i najbolji su bili Sandi Oršoš (1.b), Lovro Erdelji (1.b) i Dino Kukolj (1.a). Najbolje kod djevojčica drugih razreda koje su trčale 300 metara bile su Lana Panić (2.b), Nataša Bogdan (2.a) i Nina Friščić (2.a), dok su kod dječaka (350 metara) najbolji bili Dorian Pišpek (2.a), Mateo Oršoš (2.a) i Lovro Rodek (2.a). U konkurenciji djevojčica trećih razreda (350 metara) najbolje su bile Nela Kovačić (3.b), Anđelina Oršoš (3.b) i Viktorija Lučić (3.a), dok su kod dječaka (400 metara) najbolji bili Marsel Embreuš (3.a), Leon Balog (3.b) i Mario Oršoš (2.a). U kategoriji djevojčica četvrtih razreda (400 metara) najbolje su bile Lana Volar (4.b), Lana Horvat (4.a) i Marija Nestić (4.a), dok su kod dječaka (450 metara)  najbolji bili Nikola Štefić (4.b), Martina Horvat (4.a) i Dominik Tkalčec (4.a).

Robert Katanec


[OPŠIRNIJE]KLOKAN BEZ GRANICA
Snježana Matoš / datum: 24. 3. 2017. 10:33

U četvrtak 23. 03. 2017. u našoj se školi održalo  matematičko natjecanje Klokan bez granica. Natjecanje je međunarodnog  karaktera i odvija se pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva. U isto vrijeme, s približno istim zadacima, natjecali su se učenici velikog broja država svijeta, među kojima i oni iz Austrije, Kanade, Švicarske, Njemačke, Francuske, SAD-a, Velike Britanije itd.

U borbu sa zadacima upustilo se trideset i pet učenika od drugog do osmog razreda. Nadamo se da su u tome bili uspješni te im držimo palčeve da u njihovo ime, na našu školu, stigne i poneka nagrada.

Bravo Klokanovci !!!

Karolina Horvat Sačić


[OPŠIRNIJE]Mjenjačnica - dan zamjene uloga
Martina Katar / datum: 24. 3. 2017. 09:25

Ovog utorka održan je središnji događaj u našem tjednu darovitih učenika. Učenici predmetne nastave su na jedan dan zamijenili uloge s učiteljima i ostalim djelatnicima škole i isprobali kako to izgleda s druge strane. Učenici su se javili na natječaj raspisan u veljači, a odabrani kandidati pripremali su se sa svojim mentorima za ovaj dan.  Naši novi učitelji, stručni suradnici i ravnateljica proveli su zanimljiv i uzbudljiv dan na radnom mjestu. Njihovi dojmovi, kao i dojmovi njihovih mentora, vrlo su pozitivni i željeli bi to ponoviti još koji put. Više fotografija pogledajte u našoj foto-galeriji!


[OPŠIRNIJE]Uz Svjetski dan osoba s Downovim sindromom
Martina Katar / datum: 24. 3. 2017. 09:41

Međunarodni dan osoba s Down sindromom obilježili smo predavanjem i radionicom u četvrtim razredima koje je vodio Vinko Fundak, socijalni pedagog mjenjačnice. Učenici su pažljivo saslušali predavanje, naučili nešto novo i na kraju obojili čarapice u šarene boje, koje sada ukrašavaju  vrata učionice.

Lana Mlinarić


[OPŠIRNIJE]Mozgalice - drugi razredi
Martina Katar / datum: 24. 3. 2017. 09:39

Učenici drugih razreda i ove su se godine međusobno natjecali u mozgalicama. Kako se natjecanje održalo na dan projekta „Mjenjačnica“, ovaj put vodio ga je naš zamjenski psiholog Petar Krešimir Rukavina. Ekipu 2.a činili su Marko Knez, Dorian Pišpek, Zara Ujlaki i Matja Pongrac, a ekipi 2.b bili su Matilda Hodak, Kaia Sunčica Matotek, Ana Markan i Lovro Novak. U uzbudljivoj završnici pobjedu je odnijela ekipa 2.a razreda. 


[OPŠIRNIJE]Mozgalice - prvi razredi
Martina Katar / datum: 24. 3. 2017. 09:22

Tjedan darovitih učenika u našoj školi otvorili smo natjecanjem u mozgalicama u prvim razredima, održanim u ponedjeljak, 20. ožujka. Ekipe 1.a (Vanja Kočiš, Dino Kukolj, Iris Pintarić, Sara Matulin) i 1.b (Mateo Balog, Bruno Pogorelec, Leonard Strbad, Lovro Erdelji) natjecale su se u različitim logičkim i igrama riječima i pritom imali bučnu podršku svojih prijatelja iz razreda. Pobjedu su ovaj puta uzeli učenici 1.b razreda, a čestitke na dobroj borbi idu svim natjecateljima iz obje ekipe.


[OPŠIRNIJE]Glagoljaške radionice
Snježana Matoš / datum: 17. 3. 2017. 14:58

Dane hrvatskog jezika obilježili smo raznim radionicama vezanim uz hrvatski jezik, povijest, matematiku,  likovnu kulturu, kemiju, a uključila se i učenička zadruga. Zajednička tema bila je glagoljica. Naizgled nepovezani sadržaji, ali uspješno provedene radionice, rezultirale su originalnim završnim proizvodima. Tako je naša škola bogatija za Periodni sustav elemenata na glagoljici, glagoljaškom memory karticama, nakitom s glagoljaškim slovima, pjesmama i basnama na glagoljici te umjetničkim slovima.

Tako smo i ove godine zasluženo odali počast našem jedinstvenom i prepoznatljivom jeziku.

                Ljub' si, rode, jezik iznad svega,
                U njem živi, umiri za njega!

                                               Petar Preradović

 

Lana Mlinarić


[OPŠIRNIJE]Proljeće je tu
Snježana Matoš / datum: 14. 3. 2017. 08:50

Dani su nam sve duži, a vrijeme sve toplije. Dolazi nam proljeće! To su primijetili i naši najmlađi, pa su zajedno s učiteljima, asistentima i učiteljicom Adelom izašli u školsko dvorište, zasukali rukave i primili se posla. Istrijebili su korov, posadili nekoliko grmova i puno cvijeća. Kad su završili već su mogli vidjeti kako je naš cvjetnjak lijep, a tek kad sve procvate istinski će moći uživati u plodovima svog rada.

Hvala roditeljima na doniranom cvijeću, lukovicama i grmovima. Bravo prvašići!

Lana Mlinarić


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽILI SMO DAN ROĐENJA JOŽE HORVATA
Snježana Matoš / datum: 10. 3. 2017. 11:56

3.B RAZRED SA SVOJIM RADOVIMA


[OPŠIRNIJE]Završna aktivnost kampanje "Bregunica-ptica 2016. godine "
Martina Katar / datum: 9. 3. 2017. 09:49

Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar te ekološko-estetska grupa sa svojom voditeljicom Adelom Horvat , održale su posljednju aktivnost u sklopu WWF kampanje Bregunica-ptica 2016.god. te time prigodno završile projekt u toj kampanji.

Učenice koje su sudjelovale u tom projektu, nagrađene su prigodnom slikovnicom proizašlom iz projekta, neke su dobile prigodne majice, a neke igru Memento (također s materijalima nastalim u kampanji).

Janja Škoda i Kristina Pongrac provele su s njima kratku edukaciju o zaštiti prirode u našem kraju te smo se na kraju malo i podružili.

Stvorili smo dobre temelje za buduće daljnje zajedničke aktivnosti.

                                                                                         Učiteljica Adela Horvat


[OPŠIRNIJE]MAŠKARE
Snježana Matoš / datum: 1. 3. 2017. 11:51

Maškare, kaj mogu maškare? Maškare se mogu jako dobro zabaviti, plesati i pjevati. Tako su se i naši najmlađi, predškola i niži razredi, u pratnji svojih učitelja zabavili u dvorani škole.  Danas nisu bila bitna imena već što si, a mogao si biti što želiš: robot, krokodil, strašilo ili princeza, junak. Žiri je birao najljepšu masku, što nije bilo lako – između tolikih lijepih kostima, odabrati samo nekoliko. No odabrao je pa su najljepšim maskama prozvani leptir, strašila, bundeva, borić, tratinčica.  Ono što je najvažnije, uz veselje i ples, uspjeli smo u našem naumu i otjerali zimu!

Lana Mlinarić


[OPŠIRNIJE]Večer poduzetnika
Snježana Matoš / datum: 28. 2. 2017. 14:26

Ovaj  smo ponedjeljak na, već tradicionalnoj, večeri profesionalnog usmjeravanja ugostili uspješne privatne poduzetnike iz Kotoribe. O svojim počecima, izazovima u poslu i stvarima potrebnima za uspjeh redom su nam govorili Ivan Fabić iz Valionice Fabić d.o.o., Marija Siladi iz obiteljske poljoprivredno prehrambene tvrtke Siladi, Davor Ujlaki iz tvrtke Muraplast d.o.o, Ljiljana Plačko iz trgovine „Lug“ d.o.o, Ivan Kos iz tvrtke Elektro-Kos d.o.o., Marina Posavec iz Pizzerije „Majo“ i Marina Dolenec iz frizerskog salona „Marina“. U vrlo ugodnom i živom ozračju naši su gosti odgovarali na pitanja koja su im postavljali moderatori okruglog stola,  osmaši Pavel i Mateja. Učenici su čuli mnogo korisnih stvari koje bi im mogle pomoći u odabiru daljnjeg školovanja, a možda, jednom, i u započinjanju vlastitog posla. Naši gosti su dosta govorili o odvažnosti, ustrajnosti i odgovornosti kao važnim čimbenicima uspjeha, a čuli smo kako je u poduzetništvu jako važan i govor tijela, odnosno dojam koji ostavljamo. Hvala svim poduzetnicima na pomoći u profesionalnom usmjeravanju naših učenika, veselimo se i daljnjoj suradnji!

Martina Katar, prof. psihologije


[OPŠIRNIJE]Okrugli stol "Večer poduzetnika"
Martina Katar / datum: 24. 2. 2017. 13:18

Dragi roditelji,

            Ove školske godine u okviru profesionalnog usmjeravanja učenika surađujemo s privatnim poduzetnicima iz Kotoribe. Naši učenici su, u malim ekipama, već obišli njihove tvrtke i obrte, a u ponedjeljak 27. veljače u holu naše škole s početkom u 17.30 sati održat će se okrugli stol na temu poduzetništva. Naši gosti poduzetnici govorit će o tome što to znači pokrenuti i voditi vlastiti posao i što je potrebno da se bude uspješan u tome. Na „Večeri poduzetnika“ moći će se dobiti i informacije o praksi za učenike te mogućnostima stipendiranja i zapošljavanja. Prisustvovanje okruglom stolu obavezno je za učenike osmih i sedmih razreda. Ovim putem pozivamo i vas, zainteresirane roditelje, da nam se pridružite na „Večeri poduzetnika“ i dobijete korisne informacije iz prve ruke.


[OPŠIRNIJE]NASILJE PRESTAJE OVDJE!
Snježana Matoš / datum: 22. 2. 2017. 13:56

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Učenik je došao u školu noseći ružičastu majicu i time postao žrtva vršnjačkog nasilja. Slijedeći su dan njegovi prijatelji u znak potpore došli u školu noseći ružičastu majice. Ostalo je povijest.

Ove godine i naša škola se priključila inicijativi i obukla se u ružičasto. Hvala svima.

Lana Mlinarić


[OPŠIRNIJE]Za Valentinovo – Plesnjak kao nekad
Snježana Matoš / datum: 16. 2. 2017. 09:32

Ples za Valentinovo dugogodišnja je i lijepa tradicija naše škole. Ali ove godine želja nam je bila učiniti Valentinovo malo drugačijim, nesvakidašnjim, a svakako lijepim. 

Kako bi to bilo kad bi naš školski hol postao podij za ples iz davnih 50 ih i 60 ih godina, kad su svi na plesnjak došli dotjerani, djevojke u svojim najljepšim haljinama i vješto napravljenim frizurama a dečki u košuljama s kravatama ili leptir mašnama…

Odmah s početkom 2. polugodišta na satovima razrednog odjela svi učenici od 4. do 8. razreda  upoznati su s načinom zabave mladih iz vremena 50 i 60 godina. Satovi glazbene kulture također su bili protkani pričama,  pjesmama i  plesovima  tog vremena.

Tjedan dana prije Valentinova svi zainteresirani učenici mogli su ako su željeli, naučiti osnovne korake fokstrota, bečkog i  engleskog valcera, tanga, polke, cha,cha cha, twista i rock n rolla na radionicama plesa koje su se održavale svaki dan. Sljedeći korak koji su učenici trebali učiniti zahtjevao je malo više hrabrosti ali i poznavanja bontona: trebalo je pronaći plesnog partnera i znati ga lijepo i ljubazno zamoliti za ples. Ako su u tome uspjeli tada su se mogli prijaviti učiteljici glazbene kulture da će sudjelovati na plesu.  Sada je još trebalo ponoviti i malo provježbati pravila lijepog ponašanja na plesu, odabrati u ormaru najljepšu haljinu, složiti frizuru za ples, pronaći kravatui ili leptir mašnu, lijepo se urediti i doći na ples.

I tako je na Valentinovo, na dan “kad se ftičeki ženiju” u našoj školi  u 17 sati započeo vrlo poseban ples pod nazivom “plesnjak kao nekad”.

A  sada, dan poslije, svi koji  smo na plesnjaku bili nekako smo   posebno radosni  i ispunjeni jer smo barem  na sat, dva uspjeli  osjetiti i doživjeti  kako su se nekad na plesnjacima zabavljali naši djedovi i bake.

Baš je nekad bilo lijepo… Sada smo se u to i sami uvjerili.

Klaudija Vidović, prof. savjetnik glazbene kulture


[OPŠIRNIJE]Malo drugačiji SRO
Karmen Somi / datum: 30. 1. 2017. 14:45

U sklopu ovogodišnjeg školskog projekta Razvoj životnih vještina, učenici  6.a razreda na svom su satu razrednog odjela učili  prišivati gumbe te kako  sašiti pernicu za olovke. Bilo nam je zanimljivo i zabavno :)  Uspješno smo odradili zadane zadatke. Kako je to izgledalo možete pogledati u našoj foto-galeriji. Zahvaljujemo na pomoći našoj soc. pedagoginji Lani.


[OPŠIRNIJE]Marijini obroci
Snježana Matoš / datum: 2. 1. 2017. 10:58

Već tradicionalno i ove godine naši učenici su nesebično sakupljali novac za one kojima je to potrebno. Marijini obroci je organizacija koja se brine o najsiromašnijoj djeci priskrbljujući im obroke u školi. Hvala svim učenicima, roditeljima i svima ostalima koji su se priključili akciji. Sakupili smo 1348,00 kuna, što je dovoljno za godinu dana obroka za jedanaestero djece.

Nije bitno koliko, bitno je da je od srca. Hvala!

Lana Mlinarić  


[OPŠIRNIJE]Mjesec borbe protiv ovisnosti
Snježana Matoš / datum: 2. 1. 2017. 10:56

Posljednjeg dana Mjeseca borbe protiv ovisnosti, 15.12.2016, učenici William McAliffe i Anabela Sabol u pratnji socijalne pedagoginje sudjelovali su na foto-natječaju pod nazivom „Prijateljstvo“ u OŠ Strahoninec.  Osim izložbe slika i zanimljivog predavanja djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, učenici su i sami dobili priliku isprobati kako naši CSI-ovci rade izradivši vlastiti otisak ruke i pri tome dobili zaslužene diplome.

Lana Mlinarić


[OPŠIRNIJE]Božićni kolači
Snježana Matoš / datum: 20. 12. 2016. 12:34

U ponedjeljak, 19.12. učionica 3.a zamirisala je čarima božićnog ugođaja. U goste smo pozvali mame: Karolu, Ivanu, Adrijanu i Sašinu baku. Nastala je prava božićna radionica kolača. Marljive dječje ručice prionule su se poslu. Valjali su tijesta, izrezivali anđele, boriće, zvjezdice te sve ukrašavali perlicama, bombonima i jestivim bojama. Posebnu zanimljivost izazvala je kućica napravljena od medenjaka koja će krasiti naš razred u ovo predbožićno vrijeme!!!

Učiteljica Adela Horvat


[OPŠIRNIJE]Suradnja s Domom za starije i nemoćne u Kotoribi
Snježana Matoš / datum: 20. 12. 2016. 12:29

Učiteljica Draženka Golub posjetila je Dom za starije i nemoćne u Kotoribi  u sklopu božićne suradnje OŠ Jože Horvata Kotoriba i Doma. Osmislila je radionicu na kojoj su korisnici doma izrađivali anđele. U veseloj atmosferi rezali su, lijepili i ukrašavali svoje anđele, te odlučili da će ti anđeli ukrašavati njihove sobe. 

Lana Mlinarić

 


[OPŠIRNIJE]Gost razreda – tata policajac
Snježana Matoš / datum: 12. 12. 2016. 08:22

Učenici 1.-ih razreda 9.12.2016. godine u gostima su imali policajca, gospodina Sašu Sovića koji je ujedno i tata jedne učenice iz 1. A razreda.

Učenici su se  tako upoznali s policijskom uniformom i zašto je policajci nose te različitom opremom kao što su policijska palica, lisice, reflektirajući prsluk itd. Izmjenjivala su se različita iskustva učenika u prometu i uprizorile različite prometne situacije glumom učenika. Učenici su zatim bojali prometne znakove i na kraju se zahvalili  gospodinu Soviću na posjeti. Takvim oblicima  podrške ostvaruje se dobra suradnja između roditelja i škole.

Nenad Podgorelec


[OPŠIRNIJE]VEČER MATEMATIKE
Snježana Matoš / datum: 2. 12. 2016. 13:18

Jučer, prvog dana prosinca, u našoj se školi održala Večer posvećena matematici. Marljivi učitelji od prvog do četvrtog razreda te učiteljice matematike iz predmetne nastave su uz pomoć Hrvatskog matematičkog društva organizirali Večer matematike.

Riječ je o skupu interaktivnih radionica matematičkog karaktera na kojem su sudjelovali učenici od prvog do osmog razreda sa svojim pratnjama ( roditelj, teta, djed, brat, sestra,... ). Svrha ovakvog druženja je otkrivanje zabavne strane matematike koja slovi kao zahtjevan školski predmet.

Družili smo se, računali, bojali, bacali kockice, kartali i puno smijali. Uglavnom,  uživali smo.

Hvala svima na pomoći i odazivu.

Karolina Horvat Sačić


[OPŠIRNIJE]Jesen je stigla u našu školu...
Martina Katar / datum: 23. 9. 2016. 09:57

Učenice Ekološko estetske grupe potrudile su se da prvi kalendarski dan jeseni u holu naše škole bude prepun jesenskih plodova i čarobnih boja.

Voditeljica Adela Horvat


[OPŠIRNIJE]ZLATNI LJUDI
Snježana Matoš / datum: 30. 11. 2016. 15:56

Sedmi razredi naše škole prošli tjedan su održali Zlatni sat hrvatskog jezika. Naime, realizirali su svoj projekt pod nazivom Zlatni ljudi. Potaknuti istoimenim književnim predloškom spisateljice Jadranke Bitenc,učenici su imali zadatak napraviti listu od pet, njima dragih, osoba. Osoba koje pozitivno utječu na njih,s kojima vole provoditi vrijeme,uz koje se osjećaju dobro,koje su im zapravo uzor. Od tih petero,trebali su odabrati jednu osobu koja će postati njihov Zlatni čovjek.Za svoju Zlatnu osobu učenici su na satu iz hrvatskog jezika napisali pismo u kojem objašnjavaju zašto je upravo ta osoba njima zlatna. Na satu iz likovne kulture izradili su medaljon za nju, a na satu iz informatike -diplomu. Uz sve to trebali su pozvati svoju Zlatnu osobu na sat bez da ona zna zašto je pozvana,a na tom satu iz hrvatskog jezika pročitali su svoja pisma te uručili diplome i medalje svojim Zlatnim ljudima. Najljepše je i najdragocijenije  bilo to što   su njihovi Zlatni ljudi bili upravo iz njihove okoline-mame,djed,prijatelji, sportaši,sestrične pa čak i učiteljice. Jedan učenik je rekao kako su mudro birali svoje Zlatne ljude i time je rekao sve, a cilj ovoga projekta bio je realiziran u potpunosti kad su učenici izmamili suze, smijeh i sreću na lica svojih Zlatnih osoba koje su po prvi put stekle ovakvu titulu. Na kraju predstavljanja,učenici su pripremili i malo druženje uz kavu, keks i sok. Ovaj projekt realiziran je 21.studenog u 7.b razredu i 24.studenog u 7.a razredu. Voditeljica projekta profesorica Nikolina Fuš Zvošec  zahvaljuje svim svojim učenicima koji su sudjelovali u njemu, njihovim Zlatnim ljudima koji su se odazvali  pozivu, profesoricama Barbari Salaj i  Karmen Somi koje su pomogle u njegovoj realizaciji na svojim satovima  likovne kulture i informatike.


[OPŠIRNIJE]„Kamp mladih Radiokluba Međimurje“
Snježana Matoš / datum: 26. 11. 2016. 17:55

Projekt  „Kamp mladih Radiokluba Međimurje“ održan je na incijativu Radiokluba Međimurje u Osnovnoj školi Jože Horvata Kotoriba u Kotoribi dana 24. studenog 2016. godine od 13.30. – 19.00 sati.

Namjera je bila usmjeriti što veći broj mladih učenika na amatersku radiogoniometriju i bavljenje tim rekreativnim sportom.

 

Radioklub Međimurje je nositelj te aktivnosti u Međimurju od 1946. godine. U tom razdoblju  amaterska radiogoniometrija je sportsko tehnička disciplina gdje natjecatelji na 9 km2 traže pet odašiljača, na pošumljenom i gorskom zemljištu, pomoću prijamnika, karte, kompasa u ciju da stignu u što kraćem vremenu na cilj u svojoj kategoriji. Odašiljači u šumi koje postavlja organizator natjecanja kucaju Morzeovom abecedom svoj kod.  Jednu minutu kuca 1.,  zatim 2. redom do petog,  ponovno novi interval. Vrijeme traženja je limitirano na 120 - 140 minuta ovisi o težini staze.

U dvorani se odvija natjecanje postavljanjem tri odašiljača, natjecatelji se kreću po sluhu signala kojeg odašilju odašiljaći, krečući se s naočalama za slijepe osobe, uz pratnju stručnih mentora. 

Cilj „Kampa mladih Radiokluba Međimurje“ je da učenike upoznamo s načinom rada „Radiokluba Međimurje“, pravilima natjecanja, tehnikom kretanja na terenu uz stručno vodstvo mentora, te da se što više učenika uključi u provedbu natjecanja u organizaciji Hrvatskog Radioamaterskog Saveza kako državnih natjecanja tako europskih i svjetskih natjecanja. 

Najuspješniji su bili u kategoriji učenika: 1. mjesto - Marsel Posavec 8.a, 2. mjesto - Marko Horvat 8.b, 3. mjesto - Vinko Fundak 6.b.

Najuspješnije su bile u kategoriji učenica: 1. mjesto - Marta Fundak 8.b, 2. mjesto - Debora Hranjec 5.a, 3. mjesto - Klara Smolek 8.b.

Jelena Tuksar


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Snježana Matoš / datum: 18. 11. 2016. 11:10

Danas smo, povodom obilježavanja 25. godišnjice pada grada Vukovara, u holu škole zapalili svijeću i minutom šutnje odali počast palim i nestalim žrtvama obrane Vukovara . Uz prezentaciju, koju nam je pripremila učiteljica Romina Volar, a pročitao učitelj Robert Katanec, učenici su vidjeli  i osjetili teška stradanja stanovnika i branitelja Vukovara za vrijeme okupacije koja je trajala 87 dana.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA VANJSKE KORISNIKE SPORTSKE DVORANE
Snježana Matoš / datum: 30. 9. 2016. 09:13

Obavještavamo vanjske korisnike školske sportske dvorane da će dvorana početi s radom 3. listopada 2016. prema rasporedu u opširnije.


[OPŠIRNIJE]Četvrti u Varaždinu
Martina Katar / datum: 23. 9. 2016. 15:22

Učenici  4. razreda naše škole, njih trideset i dvoje, jučer 22.09.   putovalo je  vlakom u Varaždin. Terenska nastava obuhvatila je upoznavanje glavnog grada susjedne županije, vezano uz gradivo prirode i društva četvrtih razreda. Prošetali smo gradom, upoznali smo znamenitosti grada Varaždina te uživali u prekrasnom danu. Naravno, nezaobilazno je bilo fotografiranje ispred  Staroga grada. Posebno  smo bili oduševljeni  putovanjem u vlaku.

učiteljice :Danijela Sabol  i  Sanela Beti


[OPŠIRNIJE]Oprez na putu od kuće do škole
Nenad Podgorelec / datum: 14. 9. 2016. 06:43
Prometnik na satu

Naše prvašiće je u utorak 13.9.2016. godine posjetio policijski službenik Ladislav Požgaj. Razgovarao je s djecom o oprezu na putu od kuće do škole. Učenici su lijepo reagirali i znali odgovore na sva njegova pitanja. Na kraju ih je nagradio bojankama o prometu.


[OPŠIRNIJE]Dan Hrvatskog olimpijskog odbora
Snježana Matoš / datum: 9. 9. 2016. 19:15

Učenici i učitelji naše škole danas su zajedničkim snagama obilježili Hrvatski olimpijski dan. Dugačka povorka predvođena olimpijskom zastavom krenula je na vanjske sportske terene. Obućeni u bijele sportske majice, simbol mira i prijateljstva, te nošeni pozitivnim sloganom "POBJEDNIK JE ONAJ KOJI SUDJELUJE" rasporedili smo se u nekoliko atletskih disciplina: trčanje na 50 i 60 m, bacanje vortexa, skok u dalj i štafeta 4x75 metara. Uz vodstvo učitelja učenici su junački i ponosno obavili postavljene zadatke za što su na kraju ovog događaja primili razredne diplome.

Danijela Krobot


[OPŠIRNIJE]Projekt ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI u Međimurskoj županiji za školsku godinu 2015/2016.
Snježana Matoš / datum: 15. 7. 2016. 10:15

Podrška uključivanja djece s teškoćama u zajednicu

 

            Kako bi sudjelovala i bila prihvaćena kao puni i ravnopravni članovi društva, djeca s posebnim potrebama suočavaju se s mnogim preprekama. Često se stav društva nameće kao najveća barijera u potpunoj društvenoj uključenosti. Djeca se suočavaju s neprihvatljivim stavovima zasnovanima na predrasudama, strahu, niskim procjenama onoga što se može od njih očekivati i na nepovjerenju u njihove sposobnosti. Društvo mora biti svjesno da sva djeca imaju ista prava i da je obveza ta prava osigurati i ukloniti sve barijere koje se mogu naći na putu ostvarivanja prava za svako dijete. Upravo iz tog razloga Međimurska županija provodi projekt Škole jednakih mogućnosti.  

 Projektom je omogućeno uključivanje 57 djece s teškoćama u razvoju u redovite razredne odjele osnovnih i srednjih škola Međimurske županije te im se omogućilo da svladaju redovite nastavne programe uz individualizirane postupke s obzirom na posebne potrebe koje učenici imaju ili prilagođene programe u skladu s njihovim sposobnostima.

Nizom istraživanja i praktičnih iskustava spoznalo se da učenici s teškoćama u razvoju u redovnim sredinama više napreduju razvijajući niz vještina koje ih čine samostalnijima za kasniji život kao odraslih osoba. Ujedno se tako izbjegava i njihova stigmatizacija. Uz pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama olakšava se integracija u razred, pojačava osjećaj pripadnosti i samopoštovanja, uvažava se različitost svakog učenika i razvija tolerancija prema njihovim potrebama, povećavaju se mogućnosti, unapređuje sama kvaliteta školovanja.

Dugoročno gledajući, pomoćnik  ima pozitivan utjecaj na učenike s teškoćama u razvoju jer oni u redovnoj školskoj sredini više napreduju kako u spektru svojih teškoća tako i razvijajući niz vještina koje ih osposobljavaju za samostalan život i ravnopravno integriraju u društvo te se pripremaju za bolju integraciju na tržište rada. 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT: ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI
Snježana Matoš / datum: 1. 6. 2016. 14:20

U Međimurskoj županiji za školsku godinu 2015/2016. 3 srednje i  21 osnovna škola  uključene su u projekt koji osigurava pomoćnike u nastavi učenicima sa teškoćama na području Međimurske županije. Nositelj projekta je Međimurska županija, a njegova vrijednost je 2.665.257,24 kuna. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Međimurska županija sufinancira dio troškova projekta u iznosu  165.257,24 kuna. Provodi se od 03.rujna 2015.  do 02. rujna 2016., a iz dobivenih sredstava osigurane su troškovi plaća pomoćnika u nastavi, putni troškovi, edukacije, sanitarni lječnički pregled te  dnevnice za ekskurzije.

            Škole koje su uključene u projekt kao partneri su : Osnovna škola Belica, Osnovna škola Domašinec, Osnovna škola Donja Dubrava, Osnovna škola Donji Kraljevec, Osnovna škola Gornji Mihaljevec, Osnovna škola Hodošan, Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovan škola Mursko Središće, Osnovna škola Nedelišće, Osnovna škola Orehovica, Osnovna škola Podturen, Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec,  Osnovna škola Strahoninec, Osnovna škola Sveta Marija,Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu,  Osnovna škola Sveti Martin na Muri, Osnovna škola Selnica, Osnovna škola Petar Zrinski Šenkovec, Osnovna škola Prelog, Osnovna škola Dr. Vinka Žganca  Vratišinec, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, Srednja škola Prelog i  Tehnička škola Čakovec.

Cilj projekta je osigurati adekvatnu podršku za 57 učenika s teškoćama uključenih  u redovne programe osnovnih i srednjih škola u vidu pomoćnika te ujedinio podići svijest javnosti , medija i relevantnih institucija o važnosti uključivanja djece s teškoćama u redovne odgojno – obrazovne programe. Cilj asistiranja u nastavi nije samo  u funkciji prevencije neželjenih ponašanja, već i u funkciji stvaranja kreativnih, produktivnih i uspješnih učenika.

Osnovna zadaća asistenata u nastavi je svakodnevna podrška učeniku u razredu direktnim radom kojim učeniku  s posebnim obrazovnim potrebama pomaže uključiti u razredni kolektiv, svladavanje socijalno – psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja.

Uvođenjem asistenata u nastavu mijenjaju se uvjeti školovanja sa svrhom osiguranja normalnog životnog ritma djece sa teškoćama u razvoju ali i društvo,  mora prepoznati probleme i dati vlastiti doprinos u njihovoj inkluziji.      

  


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u a cappella pjevanju
Snježana Matoš / datum: 18. 11. 2016. 15:18

U našoj školi održano je natjecanje učenika u a cappella pjevanju međimurskih narodnih pjesama  16. studenog 2016. godine. Natjecali su se učenici iz Obrazovnog centra Nikola Zrinski iz Murakeresztura, učenici iz OŠ Draškovec i učenici naše škole. 

Natjecanje je bilo organizirano  u 4 kategorije: 1.-2. razred, 3.-4. razred, 5.-6. razred i 7.-8. razred.  Najuspješniji su bili:  

 

1. kategorija - Kiara Cenko iz OŠ Jože Horvata Kotoriba

2. kategorija - Dora Zvošec iz OŠ Jože Horvata Kotoriba

3. kategorija - Vivien Buda iz Obrazovnog centra Nikola Zrinski iz Murakeresztura

4. kategorija - Pavel Sabolić iz OŠ Jože Horvata Kotoriba       


[OPŠIRNIJE]Matematičke igre
Snježana Matoš / datum: 18. 11. 2016. 10:35

Četvrtak , 17.11.2016. bio je odabran kao dan za Matematičke igre, projekt koji se već drugu godinu za redom ostvaruje u suradnji s OŠ Sveta Marija.

Povodom toga je u našoj školi gostovala  Ivana Lukša Peranec, učiteljica  matematike u Svetoj Mariji  sa svojih jedanaestoro učenika.

Saznali smo korisne savjete o ponašanju divljih gusaka, igrali se matematički bingo , slagali tangrame, te ispunjavali sudoku križaljke.

Bilo je jako zabavno  smiley  pa se veselimo novom susretu koji se planira za proljeće 2017. godine. 


[OPŠIRNIJE]Papir nije smeće
Snježana Matoš / datum: 17. 11. 2016. 09:03

U srijedu, 23.11. 2016. priključujemo se  akciji sakupljanja papira koju provodi Unimer d.o.o. Čakovec . Akcija je natjecateljskog karaktera u kojoj sudjeluju mnoge škole našeg Međimurja. Škola koja sakupi najviše papira biti će novčano nagrađena – nagrade su simbolične, ali pomoći će nam u nabavci društvenih igra za učenike koji imaju slobodan sat. Stoga vas molimo da se uključite u akciju.


[OPŠIRNIJE]Priča jesenskoga šešira
Snježana Matoš / datum: 16. 11. 2016. 11:45

Ove školske godine učenici 5.a i 5.b razreda sudjelovali su u projektu iz hrvatskog jezika pod nazivom Priča jesenskoga šešira. Tijekom listopada učenici su skupljali jesenske plodove, lišće, prešali ih, sušili te pripremali za izradu svojih jesenskih šešira. Dana 14.11. učenici su prezentirali svoje priče i šešire. Razredom su tog dana zavladali prekrasni šeširi iz svih krajeva svijeta. Bilo je i onih tužnih, sretnih, kaubojskih, onih koji bi se igrali, plesali, pjevali, spavali… Poželjeli su neki šeširi različite želje, a najviše oduševljenja je doživjela ona da jesen traje cijele godine. Tko zna? Možda im se neke želje i ostvare. Bravo za njih!

Nikolina Fuš Zvošec


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige 2016.
Snježana Matoš / datum: 14. 11. 2016. 14:03

Manifestacija Mjesec hrvatske knjige pod motom Čitam 100 na sat tradicionalno se održava svake godine od 15. listopada do 15. studenoga, a posvećena je promicanju čitanja kao društvene vrijednosti i knjige kao kulturnog dobra.

            Članice knjižničarske grupe u Mjesecu hrvatske knjige izradile su straničnike (bookmarkere) za prve razrede naše škole koji su po prvi puta posjetili školsku knjižnicu 9. i 14. studenoga. Tom su se prilikom upoznali s knjižničnom građom, pravilima ponašanja i posudbe knjiga u knjižnici. Nakon uvodnoga dijela, učenici su zavirili u svijet Grimmove bajke Trnoružica koju im je pročitala školska knjižničarka te su radosno preuzeli svoje šarene bookmarkere.

 

Ivana Galunić, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]POSJETA TEHNIČKOM MUZEJU
Snježana Matoš / datum: 10. 11. 2016. 14:13

Stručnu ekskurziju u Zagreb organizirala je tvrtka RWE koja ima dugogodišnju uspješnu suradnju s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u Zagrebu. Svoje vjerne korisnike već godinama nagrađuje s putovanjem u posjet Tehničkom muzeju i znamenitostima Grada Zagreba. Ove godine izabrana je naša škola. U Zagreb su otputovali  učenici 7. razreda te učenici koji su  prošle školske godine bili najbolji na natjecanjima.


[OPŠIRNIJE]NAŠI UČENICI ŽUPANIJSKI PRVACI U KROSU
Snježana Matoš / datum: 31. 10. 2016. 08:24

U četvrtak, 27.listopada 2016. učenici naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju osnovnih škola u krosu. Odličnim trčanjem u Podturnu kraj Mure osigurali su 1. mjesto u ekipnoj  konkurenciji dječaka 7. i 8. razreda (Manuel Horvat,Kristijan Oršoš,Ivan Fuš i Dean Volar) te se plasirali na državno natjecanje koje će se održati u svibnju 2017.godine u Poreču. Njihovi mlađi prijatelji u konkurenciji dječaka 5. i 6. razreda zauzeli su 9.mjesto ( Leo Tilošanec, Fran Čmrlec, David Oršoš i William McAuliffe).Ovo je zaista bio poseban dan u kojem su dječaci pokazali da se voljom i timskim pozitivnim duhom može postići sve.

Danijela Krobot


[OPŠIRNIJE]Dan Ignaca Svetomartinskog
Snježana Matoš / datum: 28. 10. 2016. 13:43

Danas smo obilježili Dan Ignaca Svetomartinskog. Datum 28. 10. je odabran iz razloga jer je Ignac Svetomartinski rođen upravo na današnji dan davne 1718. g.

Za učenike sedmih i osmih razreda je održano kratko predavanje o Ignacu Svetomartinskome. Saznali su da je on bio jedan od najučenijih matematičara i astronoma svojega vremena, prvi hrvatski istraživač Amazone, možda i autor prve kajkavske gramatike. Završio je u Brazilu jer je portugalski kralj Ivan V. tražio matematičara za istraživanje. Vršio je astronomska ispitivanja i određivanja geografskog položaja rijeke Amazone i njenih pritoka. Smatra ga se prvim astronomom i matematičarom koji je detaljno obavio mjerenja donjih tokova Rio Negra i Amazone. Zbog toga jer je branio domoroce od vojnika biva uhićen i poslan lađom u Lisabon gdje je u tamnici proveo 17 godina. Pušten je osobnim zalaganjem habsburške carice Marije Terezije. Neko vrijeme je živio u Varaždinu, a umro je 15. 4. 1793. g. u Belici.

U holu škole postavljeni su i plakati vezani uz život i rad našeg Ignaca.

Ponosni smo što je jedan tako učeni čovjek rođen u Kotoribi te što je obilježio kotoripsku, ali i hrvatsku povijest, što nam je  pokazao i dokazao da svaki čovjek može iza sebe ostaviti trag koji ne blijedi.

Romina Volar


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje u atletici
Snježana Matoš / datum: 20. 10. 2016. 16:01

U utorak, 18.10.2016.učenici naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju u atletici koje se održalo u Čakovcu na stadionu "Mladost". U konkurenciji dječaka 7. i 8. razreda naši su dječaci u ukupnom poretku zauzeli vrlo dobro 6. mjesto od ukupno 11,dok su 5. i 6. razredi bili posljednji od ukupno 8 škola. Vrlo kišno i hladno vrijeme zasigurno je bilo krivo za lošije rezultate nego inače,no nekima od naših učenika ni to nije bila prepreka da daju najbolje od sebe. Spomenut ćemo trojicu"mušketira" koji su svojim odličnim izvedbama učinili našu školu ponosnom i zauzeli u pojedinačnom poretku jedno od prva tri mjesta. To su:Leo Tilošanec (2.mjesto u trčanju na 600m), Manuel Horvat(2.mjesto u trčanju na 100m) i Tihomir Vlašić (3.mjesto u skoku u vis).

 

Danijela Krobot


[OPŠIRNIJE]Zanimljivost sa sata razrednika
Snježana Matoš / datum: 18. 10. 2016. 09:44

Učenici 7. A razreda su na sat razrednika morali donijeti iglu, konac, škare, dugme i krpice. Tema sata je bila: Učimo šivati. Šivanje je jedno od najstarijih tekstilnih umijeća. Uslijed pronalaska šivaće mašine, a i masovne kompjuterizacije u 21. st., ručno šivanje je već pomalo zaboravljena vještina. Kod kuće većinom mame ili bake „spašavaju“ stvar ukoliko treba nešto zakrpati ili sašiti dugme. Slijedom toga, učenici su odlučili naučiti kako sašiti gumb ili zakrpati rupicu na majici ili hlačama. Neki su čak i sašili pernicu za olovke. U početku je bilo malo teže provući konac kroz ušicu igle i početi šivati, no malo – pomalo išlo im je sve bolje. Kako im je bilo i što su sve šivali, možete pogledati u galeriji.

Romina Volar


[OPŠIRNIJE]Bake i kolači u 2.a razredu
Snježana Matoš / datum: 18. 10. 2016. 09:36

Naša škola 17.10.2016. zamirisala je posebnim mirisom domaćih kolača. Drugi A u goste je pozvao svoje bake. One su se rado odazvale pa su zajedno uživali u poučnoj radionici MOJA BAKA PEČE NAJBOLJE KOLAČE.  Zajedno su mijesili , miksali, valjali, rezali i na kraju i kušali. Učenici su također stare recepte za koržnjače, vajnkovce z sirom,prostu mazanicu,pitu sa sirom i lješnjacima i zvjezdice s pekmezom  zapisali za razrednu knjigu starih recepata. Likovnim radovima popratili su ono što su izrađivali. Na kraju su kolačima obradovali sve djelatnike škole i zaključili da ovakvu radionicu zasigurno treba ponoviti!

Hvala dragim bakama ! 


[OPŠIRNIJE]Posjet etno zbirci „Stari farof“
Snježana Matoš / datum: 17. 10. 2016. 15:41

U sklopu izvanučioničke nastave iz povijesti učenici petih razreda posjetili su etno zbirku „Stari farof“. Cilj izvanučioničke nastave je upoznavanje zavičajne povijesti. Voditeljica Zbirke je na vrlo dojmljiv način učenicima približila način života naših baka i djedova. Učenici su sa zanimanjem slušali o tome kako se pletu korpe, kako su žene prale rublje na rifljači, kako izgleda kotoripska nošnja i još puno zanimljivih priča. Posebno su bili ponosni na  činjenicu da je Kotoribom prolazila prva željeznička pruga u Hrvatskoj što je i uređeno u dijelu etno zbirke posvećenom upravo tome. Marljivo su zapisivali najvažnije podatke te su bili puni pitanja o tome kak je to bilo negda.

Romina Volar


[OPŠIRNIJE]'Blago danu koji počne mirisima kruha!'
Snježana Matoš / datum: 14. 10. 2016. 13:04

Danas, 14.10.2016., u našoj školi tradicionalno se održala svečana priredba povodom Dana kruha. Zbor i vokalna skupina, zajedno s dramskom sekcijom i vjeronaučnom grupom  uljepšali su nam svečanost, a župnik Marinko Prstec  nas je sve blagoslovio te nas podsjetio da moramo biti zahvalni na izobilju hrane koja nam je dana.

Lana Mlinarić


[OPŠIRNIJE]DANI KRUHA U 3.B RAZREDU
Snježana Matoš / datum: 14. 10. 2016. 12:58

Učenici 3.b razreda obilježili su Dane kruha u svom razredu. Uz pomoć tete, mame i učiteljice ukušali su se u pečenju kolača. Kolači su bili jako fini i ukusni. Veliko hvala i svim ostalim bakama, prabakama i mamama koje su poslale u školu već pečene kolače!

D. Golub


[OPŠIRNIJE]PITA 4. RAZREDA UZ DANE KRUHA
Snježana Matoš / datum: 13. 10. 2016. 15:04

Četvrti razredi naše škole, danas 13.10.  obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje . Pripremali su i pekli pite od jabuka . Svi su bili marljivi i po skupinama umijesili tijesto i pripremili nadjev od jabuka .U školskoj kuhinji uz pomoć naše kuharice ispekle su se ukusne pite od jabuka. Slatki miris jabuka i kolača  ispunio je našu učionicu . Kad su se pite  ohladile, pažljivo smo ih narezali , počastili njima djelatnike naše škole i probali svojih ruku djelo. Prije nego su pite „nestale“  u našim trbuščićima , napravili smo jednu zajedničku fotografiju .Htjeli smo  pokazati  da smo  vrlo ponosni na svoje djelo.

Učiteljice: Sanela Beti i Danijela Sabol   


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA TREĆIH RAZREDA PO MEĐIMURJU
Snježana Matoš / datum: 12. 10. 2016. 09:09

Petak, 7.10.2016. učenici 3.a i 3.b razreda sa svojim učiteljicama Draženkom Golub i Adelom Horvat, bili su na terenskoj nastavi po Međimurju.

Posjetili smo granični prijelaz Goričan, prošetali Čakovcem do Starog grada Zrinski, posjetili gradsku knjižnicu-dječji odjel gdje su nam knjižnjičarke pročitale smiješne priče, odglumile kratki scenski prikaz sa lutkama zmajevima. Farma Ponnyland u Murskom Središću nas je posebno oduševila (učenici su imali priliku jahati, razgledati mnogobrojne životinje, poigrati se s njima, pomaziti, igrati se na igralištu…) Zatim smo otišli do Mure, mjesto Žabnik, provozali se skelom, vidjeli mlin koji nije u funkciji jer je na popravku. Najviše smo se veselili dvosatnom kupanju u toplicama Sveti Martin na Muri. Terensku nastavu smo završili posjetom u Medeni vrt, u Črečanu, na gospodarskom imanju Tatjane Šardi. Uz ugodnu domaćicu, njene ukusne kolačiće-medenjake, degustaciju meda i radionicu (izrada svijeća od voska) završili smo naše putovanje. Puni dojmova, sretni i umorni vratili smo se u našu Kotoribu!

Učiteljice Adela Horvat i Draženka Golub


[OPŠIRNIJE]U Zagrebu
Martina Katar / datum: 7. 10. 2016. 14:01

Učenici 4. razreda naše škole  u okviru terenske nastave, putovali su u Zagreb naš glavni grad Republike Hrvatske. Vrlo zanimljivo i poučno  bilo je u zračnoj luci Zagreb, slušati o zrakoplovima  i vidjeti  ih izbliza. Prošetali smo povijesnim dijelom grada i  naučili nešto novo  o gradu. Naravno, izlet smo zaokružili posjetom Bundeku, gdje je i nastala ova fotografija.

Učiteljice: Sanela Beti i Danijela Sabol


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju